Ny leder af nordjysk børne- og ungdomspsykiatrisk forskning

Marlene Lauritsen er netop blevet ansat som leder af Forskningsenhed for Børne- og Ungdomspsykiatri i Region Nordjylland. Hun har været konstitueret i stillingen siden 1. marts og blev ansat af et enigt ansættelsesudvalg.

Forskning og klinik skal i samme retning

Kliniknær forskning med et fælles mål, der giver mening for både klinikere og forskere. Det er et af Marlene Lauritsens fokusområder som nytiltrådt leder af forskningsenheden for børne- og ungdomspsykiatri i Psykiatrien – Aalborg Universitetshospital.

- Den forskning, vi arbejder med, skal defineres i samarbejde med klinikken og hvad den efterspørger. Det er vigtigt, at vores arbejde giver mening for alle, både klinikere og forskere, og at det fælles mål er tydeligt. Forskning er en årelang proces, der tilmed ofte bliver ekstraarbejde ved siden af det kliniske arbejde, og så er det afgørende, at det giver mening at bruge tid på. Det synes jeg faktisk, vi er gode til i Region Nordjylland, og det spor vil jeg gerne fortsætte i, siger Marlene Lauritsen.

Marlene Lauritsen blev ansat i børne- og ungdomspsykiatrien i Region Nordjylland i 2012 som overlæge og klinisk lektor. I 2015 blev hun uddannelsesansvarlig overlæge, og 1. marts 2016 blev hun konstitueret leder af Forskningsenheden for børne- og ungdomspsykiatri.

Efter en ordinær ansættelsesproces pegede et enigt ansættelsesudvalg på Marlene Lauritsen som leder af Forskningsenhed for Børne- og Ungdomspsykiatri i Region Nordjylland.

- Marlene Lauritsens særlige samarbejdsevner, imødekommenhed og mangeårige kliniske erfaring er et solidt fundament for et velfungerende forskningsmiljø, siger Anette Sloth, psykiatridirektør og formand for ansættelsesudvalget.

Opdateret